е празна!
Този уебсайт използва бисквитки, за удобство на потребителите и за предоставяне на съдържание. Някои от тях са нужни за правилното функциониране на сайта, а други не са задължителни. Повече информация
Брашното от тапиока е нишестена храна, получена от грудката на растението тапиока (Manihot esculenta), което произхожда от Южна Америка, главно от Бразилия. Там то е известно още като маниока, касава, юка …
Въпреки че е относителна новост у нас, тя присъства в южноамериканската кухня от много години, а употребата ѝ се разпространява бързо също в азиатската и африканската кухня заради универсалността ѝ.
Нишестеният ѝ характер я прави популярна алтернатива на бялото брашно и царевичното нишесте, особено сред хората със специални диети. Неутралният ѝ вкус и мирис не влияят на другите вкусове, затова можете да я добавяте към най-любимите си ястия без никакви притеснения.
БИО Брашното от тапиока на марката FutuNatura може да се използва по много начини:
Средна хранителна стойност | на 100 г |
---|---|
Енергийна стойност | 1440 kJ / 344 kcal |
Мазнини | 0 г |
- от които наситени мазнини | 0 г |
Въглехидрати | 86 г |
- от които захари | 0 г |
- от които нишесте | ≥ 84 г |
Хранителни влакнини | 0 г |
Белтъчини | 0 г |
Сол | < 0,02 г |
Стойностите могат да варират, заради съставките от естествен произход.
Съставки: 100 % брашно от тапиока (Manihot esculenta) на прах от сертифицирано екологично производство. SI-EKO-002. Земеделие извън ЕС.
Произход: Виетнам
Нето количество: 1000 г
Внимание: Cъхранявайте далеч от деца! Съхранявайте на сухо и тъмно място, при температура до 18 °C.
„Използвам брашно от тапиока за сгъстяване на ястия и като алтернатива на бялото брашно.“
„Брашното от тапиока има неутрален вкус, затова не се притеснявам да го добавям към различни ястия.“
Понеделник - четвъртък 8.00 - 16.00 ч
Петък 8.00 - 14.00 ч
Възможност за плащане с карта. Гарантирана защита на личните данни чрез SSL криптиране.
Възможност за плащане с карта. Гарантирана защита на личните данни чрез SSL криптиране.