е празна!
Този уебсайт използва бисквитки, за удобство на потребителите и за предоставяне на съдържание. Някои от тях са нужни за правилното функциониране на сайта, а други не са задължителни. Повече информация
Палмовата захар, наричана още ягери (jaggery) и гур, е подсладител, извлечен от сока на източноиндийската палма (Arenga pinnata). Сокът от палмовото дърво първо се концентрира чрез варене в меласа, която след това се охлажда. Образуват се кристали, които придават на захарта твърда кристална форма. Цветът му може да бъде от светло до тъмнокафяв.
В индийската кухня палмовата захар се използва за подслаждане на пикантни ястия. Добавя се към ястия като къри и самбар (зеленчукова яхния). Някои местни жители я консумират и като десерт, а в комбинация с индийски подправки се използва за направата на сладкиши.
Палмовата захар е подходяща за използване като добавка в различни сладкарски изделия, сосове, а също и в солени ястия, за да балансира соления вкус. Тя може да се използва и в различни напитки като чай и кафе.
Защо да изберете БИО Палмовата захар на марката Dragon Superfoods?
Употреба: Палмовата захар може да се използва вместо обикновена бяла захар за подслаждане на напитки, десерти, както и в солени ястия за балансиране на вкуса.
Средна хранителна стойност | на 100 г |
---|---|
Енергийна стойност | 1632 kJ / 384 kcal |
Мазнини | 0,2 г |
- от които наситени мазнини | 0,2 г |
Въглехидрати | 93 г |
- от които захари | 93 г |
Диетични фибри | 1,1 г |
Протеини | 1,7 г |
Сол | 0,35 г |
Съставки: 100 % палмова захар (Arenga pinnata)*. *от сертифицирано биологично производство (BG-BIO-22). Земеделие извън ЕС.
Произход: Индонезия
Нето количество: 250 г
Внимание: Съхранявайте на хладно и сухо място.
Понеделник - четвъртък 8.00 - 16.00 ч
Петък 8.00 - 14.00 ч
Възможност за плащане с карта. Гарантирана защита на личните данни чрез SSL криптиране.
Възможност за плащане с карта. Гарантирана защита на личните данни чрез SSL криптиране.