е празна!
Този уебсайт използва бисквитки, за удобство на потребителите и за предоставяне на съдържание. Някои от тях са нужни за правилното функциониране на сайта, а други не са задължителни. Повече информация
Сусамовото масло е подобно на зехтина, но е по-стабилно поради различната си структура. Получава се от индийски сусам, който е едно от най-старите култивирани растения в света. То е едногодишно растение с 2-милиметрови семена. Вирее главно в Китай, Бирма, Индия и на други места в Азия. Използвано е за кулинарни и козметични цели още от римско време. Най-качественото е студено пресованото.
В кулинарията се използва за варене, печене, задушаване и пържене, както и за приготвяне на всякакви студени ястия. Сусамовото олио е подходящо за ястия на скара и като подправка в крайната фаза на приготвяне на храната, като особено се препоръчва за обогатяване на салати и уок ястия.
Използва се в козметиката заради благоприятния си ефект върху кожата, като я подхранва и защитава, и заради благоприятния си ефект върху сухата кожа, като я овлажнява.
Сусамовото масло Allgäuer е студено пресовано от непечени органични бели сусамови семена. Може да се използва при студени и топли ястия. Има типичен вкус и се използва в азиатски ястия и за подправяне на салати.
Хранителна стойност на 100 г | |
---|---|
Енергийна стойност kJ/ккал | 3700 kJ /900 ккал |
Мазнини | 100 г |
- от които наситени мазнини | 15 г |
Въглехидрати | 0 г |
- от които захари | 0 г |
Протеини | 0 г |
Сол | 0 г |
Съставки: 100 % сусамово масло от бял сусам от сертифицирано биологично производство. SI-EKO-002. Земеделие извън ЕС.
Нето количество: 250 мл
Понеделник - четвъртък 8.00 - 16.00 ч
Петък 8.00 - 14.00 ч
Възможност за плащане с карта. Гарантирана защита на личните данни чрез SSL криптиране.
Възможност за плащане с карта. Гарантирана защита на личните данни чрез SSL криптиране.