е празна!
Този уебсайт използва бисквитки, за удобство на потребителите и за предоставяне на съдържание. Някои от тях са нужни за правилното функциониране на сайта, а други не са задължителни. Повече информация
Ореховото масло се използва при приготвянето на различни студени ястия и като добавка към зеленчуци, ризото, паста и десерти. Топлинната обработка му придава горчив вкус и в същото време маслото губи много от полезните си активни вещества. Поради температурната си чувствителност то не е подходящо за пържене. Най-популярно е в салати, но е отлично и самостоятелно с хляб.
Алфа-линоленовата киселина или ALA спомага за поддържането на нормални нива на холестерола в кръвта. Благоприятният ефект се постига при дневен прием на 2 г ALA (15 г орехово масло).
Употребата на орехово масло в козметиката е добре позната, както за грижа за косата, така и за цялото тяло, тъй като овлажнява сухата кожа и подпомага нейното обновяване.
Средна хранителна стойност на 100 г | |
---|---|
Енергийна стойност kJ/kcal | 3700 kJ / 900 kcal |
Мазнини | 100 г |
• от които наситени мазнини | 10 г |
• от които мононенаситени мазнини | 17 г |
• от които полиненаситени мазнини | 73 г |
• от които алфа-линоленова киселина | 13 г |
Въглехидрати | 0 г |
• от които захари | 0 г |
Протеини | 0 г |
Сол | 0 г |
Състав: 100 % студено пресовано орехово масло.
Може да съдържа следи от бадеми, лешници, шам-фъстък, макадамия и сусам.
Нетно количество: 250 мл
Внимание: този продукт не е заместител на балансираното и разнообразно хранене и здравословния начин на живот. Съхранявайте плътно затворен на хладно и сухо място.
Понеделник - четвъртък 8.00 - 16.00 ч
Петък 8.00 - 14.00 ч
Възможност за плащане с карта. Гарантирана защита на личните данни чрез SSL криптиране.
Възможност за плащане с карта. Гарантирана защита на личните данни чрез SSL криптиране.