е празна!
Този уебсайт използва бисквитки, за удобство на потребителите и за предоставяне на съдържание. Някои от тях са нужни за правилното функциониране на сайта, а други не са задължителни. Повече информация
Ленът (Linum usitatissimum) е едно от най-старите култивирани растения, познато още от Древен Египет и Древна Гърция. То е универсално, тъй като може да се използва за производство на дрехи, ленено масло и за извличане на ленено семе.
Лененото семе е отличен източник на много ценни хранителни вещества и е с особено високо съдържание на фибри и протеини.
Как да използвате БИО кафявите ленени семена :
Препоръчителна употреба: кафявото ленено семе може да се използва сурово или печено. И в двата случая те могат да се използват в много рецепти и да се поръсват върху различни ястия не само за вкус, но и за цвят. Те са отлична добавка към салати и десерти.
При печене се поставят директно в тиган и се загряват на средно ниска температура за 2-3 минути, за да покафенеят и да се позволи на семената да се разпукат или подскочат от тигана. Междувременно трябва да се разбъркват от време на време.
Средна хранителна стойност | на 100 г |
---|---|
енергийна стойност | 2582 kJ / 263 kcal |
мазнини | 42 г |
- от които наситени мазнини | 4,0 г |
въглехидрати | 29 г |
- от които захари | 2,0 г |
диетични фибри | 27 г |
протеини | 18 г |
сол | 0,08 г |
Състав: органични ленени семена, кафяви от сертифицирано биологично производство. SI-EKO-002. Селско стопанство извън ЕС.
Произход: Русия.
Нетно количество: 250 г
Внимание: този продукт не е заместител на балансираното и разнообразно хранене и здравословния начин на живот. Съхранявайте на хладно и сухо място при стайна температура.
Понеделник - четвъртък 8.00 - 16.00 ч
Петък 8.00 - 14.00 ч
Възможност за плащане с карта. Гарантирана защита на личните данни чрез SSL криптиране.
Възможност за плащане с карта. Гарантирана защита на личните данни чрез SSL криптиране.