е празна!
Този уебсайт използва бисквитки, за удобство на потребителите и за предоставяне на съдържание. Някои от тях са нужни за правилното функциониране на сайта, а други не са задължителни. Повече информация
Кокосовото масло се извлича от плода на кокосовата палма - кокоса. Най-доброто му качество е нерафинирано и нехидрогенирано, а освен това се характеризира с приятен мирис и лек вкус на кокос, който се губи при рафинирането.
Кокосовото масло е изключително стабилно при високи температури и затова е подходящо за печене, пържене и готвене. Характерно за него е да променя агрегатното си състояние при температура около 25 °C и под тази температура преминава от бистро и течно масло в твърдо състояние. С характерния си аромат придава екзотична нотка на супи, зеленчуци, сосове, салати, десерти.
Докато в азиатската кухня се използва за приготвяне на всякакви ястия, то в европейската е широко разпространено при приготвянето на десерти. Може да бъде и много вкусна и ароматна добавка към разядки и смутита.
В козметиката се използва за грижа за кожата и косата, премахване на грим и като съставка в ексфолианти, кремове, балсами и други продукти.
Органичното кокосово масло Allgäuer е нерафинирано или непречистено. Може да се използва универсално, както в кулинарията, така и в козметиката. В кулинарията се използва за готвене и печене, както и за добавяне към готови ястия.
Хранителна стойност на 100 г | |
---|---|
Енергийна стойност kJ/kcal | 3700 kJ / 900 kcal |
Мазнини | 100 г |
- от които наситени мазнини | 92 г |
- от които мононенаситени мазнини | 6.5 г |
- от които полиненаситени мазнини | 4.5 г |
Въглехидрати | 0 г |
- от които захари | 0 г |
Протеини | 0 г |
Сол | 0 г |
Съставки: 100 % кокосово масло от сертифицирано биологично производство. SI-EKO-002. Земеделие извън ЕС.
Нето количество: 500 мл
Понеделник - четвъртък 8.00 - 16.00 ч
Петък 8.00 - 14.00 ч
Възможност за плащане с карта. Гарантирана защита на личните данни чрез SSL криптиране.
Възможност за плащане с карта. Гарантирана защита на личните данни чрез SSL криптиране.