е празна!
Този уебсайт използва бисквитки, за удобство на потребителите и за предоставяне на съдържание. Някои от тях са нужни за правилното функциониране на сайта, а други не са задължителни. Повече информация
Киноата (Chenopodium quinoa) е зърнено-житна култура, позната на древните инки още преди 3000 години. Отглеждана е на терасовидни полета в Перу, Андите, Чили и Боливия, където се използва и днес. Наричали са я майката на всички семена, защото е била изключително почитана заради своите свойства.
През последното десетилетие интересът към киноата нарасна и при нас. Използваме я за най-различни цели. Консумираме зърната, които имат приятен, мек вкус, напомнящ на ядки. Тя е отличен източник на белтъчини в диетата, а освен това има високо съдържание на фибри, които ни помагат да се чувстваме сити за по-дълго време.
Киноата може да се използва подобно на просото и амаранта, по много начини и като добавка към различни ястия. Бялата киноа има най-деликатния вкус и най-леката текстура от всички сортове киноа, което я прави подходяща за използване в:
BIO киноата на марката Smart Organic произхожда от сертифицирано биологично производство. Подходяща е за вегетарианци, вегани и хора, които не консумират глутен. Тя е чудесен източник на протеини и е богата на диетични фибри.
Препоръчителна употреба: Изплакнете киноата под студена течаща вода и след това я запържете за кратко в тиган. На всяка чаша и половина киноа добавете 1 супена лъжица неутрално олио. Запържете в тигана за около 6-8 минути на слаб огън. Разбърквайте непрекъснато, за да предотвратите изгаряне. След това я сварете: за всяка чаша киноа добавете 2 чаши вода и я оставете да заври. Разбъркайте киноата и намалете температурата. Покрийте и гответе, докато цялата течност се абсорбира, около 15 минути. Разбъркайте с вилица, за да отделите зърната. Можете да добавяте киноата към салати, супи и да я използвате вместо ориз в готвени ястия.
Хранителна стойност | на 100 г |
---|---|
Енергийна стойност | 1489 kJ / 354 kcal |
Мазнини | 6,7 г |
- от които наситени мастни киселини | 0,8 г |
Въглехидрати | 54 г |
- от които захари | 2,5 г |
Диетични фибри | 12 г |
Протеини | 13 г |
Сол | < 0,01 г |
Съставки: органична киноа от сертифицирано биологично производство (BG-BIO-22). Земеделие извън ЕС.
Произход: Перу.
Нето количество: 500 г.
Внимание: Съхранявайте на хладно и сухо място.
Понеделник - четвъртък 8.00 - 16.00 ч
Петък 8.00 - 14.00 ч
Възможност за плащане с карта. Гарантирана защита на личните данни чрез SSL криптиране.
Възможност за плащане с карта. Гарантирана защита на личните данни чрез SSL криптиране.