Жълт кантарион (Hypericum perforatum)
Скорошни изследвания установиха, че жълтият кантарион има и антивирусни свойства, включително намаля..
Този уебсайт използва бисквитки, за удобство на потребителите и за предоставяне на съдържание. Някои от тях са нужни за правилното функциониране на сайта, а други не са задължителни. Повече информация
Сусамовото масло се използва широко в кулинарията за подобряване на вкуса на много ястия. Светлото сусамово масло е подходящо и за пържене. Научете повече за сусамовото масло и прочетете пълното описание...
Описание
Сусамовото масло се извлича от:
Наименование на растението:
Сусам
Латинско наименование на растението:
Sesamum indicum
Други наименования на маслото:
/
Общо описание на растението и производствения процес:
Сусамът е цъфтящо растение, което се отглежда в цял свят заради ядливите си семена. То може да бъде разпознато по ароматните си розови или бели цветове. Растението произхожда от Африка и Азия. То е едно от най-старите култивирани растения в света.
Сусамовото масло се извлича от семената на растението. То е ядивно растително масло, което се използва широко като подобрител на вкуса в много кухни по света. То е богато на хранителни вещества, поради което е популярно и в алтернативната медицина, където може да се използва за масажни цели, както и за лечение на различни заболявания.
Сусамовото масло съдържа естествени антиоксиданти, известни като сезамол, сезамолин и сезамин. То съдържа също така витамин Е, олеинова киселина, омега-6 линоленова киселина, В комплекс и минерали като желязо, мед, калций, магнезий, фосфор и цинк.
То е едно от най-стабилните натурални масла, но все пак трябва да се предпазва от светлина. Това може да стане, като го съхранявате в тъмни бутилки и на тъмно място. То може да се произвежда по различни методи в зависимост от наличните материали и оборудване. В по-слабо развитите страни то все още се извлича чрез ръчни техники и флотация с топла вода.
Разпознава се по приятния си вкус и уникалния си аромат. Студено пресованото сусамово масло е бледожълто на цвят, индийското сусамово масло е златисто на цвят, а източноазиатското сусамово масло обикновено е тъмнокафяво на цвят.
Използване на маслото:
Сусамовото масло се използва широко в кулинарията за подобряване на вкуса на много ястия. Светлото сусамово масло е подходящо и за пържене. Може да се добавя към ястия на скара и салати.
То е изключително популярно и за козметични цели, тъй като често се добавя към кремове и сапуни за грижа за кожата.
Рецепти:
Можете също така да си приготвите подхранващо масло за тяло със сусам у дома. То представлява богато на хранителни вещества масажно олио, което подхранва и овлажнява кожата, което го прави подходящо за употреба при суха кожа. Необходими са ви 50 мл сусамово масло, 25 мл рициново масло, 10 мл масло от пшеничен зародиш и няколко капки ароматно масло по ваш избор. Смесете маслата и ги съхранявайте в тъмна бутилка.
А знаете ли, че? Скорошни открития:
Със сигурност всеки от нас се е сблъсквал със запека в някакъв момент. Въпреки че спазваме правилото да пием ежедневно големи количества вода и да консумираме редовно фибри, от време на време се появява запек. Този проблем може да бъде отстранен чрез консумиране на една до две супени лъжици сусамово масло дневно.
Скорошни изследвания установиха, че жълтият кантарион има и антивирусни свойства, включително намаля..
Оризовото масло е богат източник на антиоксиданти, което означава, че то неутрализира действието на ..
Понеделник - четвъртък 8.00 - 16.00 ч
Петък 8.00 - 14.00 ч
Възможност за плащане с карта. Гарантирана защита на личните данни чрез SSL криптиране.
Възможност за плащане с карта. Гарантирана защита на личните данни чрез SSL криптиране.