е празна!
Този уебсайт използва бисквитки, за удобство на потребителите и за предоставяне на съдържание. Някои от тях са нужни за правилното функциониране на сайта, а други не са задължителни. Повече информация
Щирската маслодайна тиква (Cucurbita pepo var. Styriaca) е специален вид тиква, която вирее най-добре при влажен и топъл климат в райони, където почвата е по-песъчлива. Както подсказва името ѝ, тиквата се отглежда в Щирия (Щаерска) - както в Словения, така и в Австрия.
Семената на щирската маслодайна тиква, които са без обвивката си, се използват за производство на ценното студено пресовано и непечено масло по традиционни методи. То е известно още като "зеленото злато на Щирия" и "зеленото злато на Австрия".
Маслото има мек, хармоничен характер, приятен аромат и интересен ядков вкус. То придава специален вкус на салати, супи, зеленчукови ястия и десерти.
Средна хранителна стойност | на 100 г |
---|---|
Енергийна стойност | 3678 kJ / 879 kcal |
Мазнини | 100 г |
- от които наситени мазнини | 16 г |
- от които мононенаситени мазнини | 34 г |
- от които полиненаситени мазнини | 50 г |
Въглехидрати | 0 г |
Протеини | 0 г |
Сол | 0 г |
Състав: 100 % масло от тиквено семе (непечено) от сертифицирано биологично производство. SI-EKO-002. Земеделие на ЕС.
Нетно количество: 250 мл
Предупреждения: съхранявайте плътно затворени на тъмно и хладно място.
Понеделник - четвъртък 8.00 - 16.00 ч
Петък 8.00 - 14.00 ч
Възможност за плащане с карта. Гарантирана защита на личните данни чрез SSL криптиране.
Възможност за плащане с карта. Гарантирана защита на личните данни чрез SSL криптиране.