е празна!
Този уебсайт използва бисквитки, за удобство на потребителите и за предоставяне на съдържание. Някои от тях са нужни за правилното функциониране на сайта, а други не са задължителни. Повече информация
Тапиока е продълговатият корен на растението маниока (Manihot esculenta), което расте в Южна Америка, Западна Индия и някои други части на света като Индонезия и Австралия. Тапиоката е използвана от коренното население като основен въглехидрат в диетата им от древни времена.
Тапиоката на гранули е популярен източник на сложни въглехидрати, особено сред любителите на балансирания начин на живот, които обичат да опитват нови и необичайни съставки.
Те се произвеждат от корени на маниока и се използват често в азиатската кухня, където имат многостранно приложение, а също така са съставна част на популярната напитка Bubble Tea. Имат неутрален вкус, така че се съчетават отлично със сладки и солени храни.
Топчетата от тапиока могат да се използват по много различни начини:
Начин на приготвяне: Изплакнете топчетата и ги накиснете в мляко за около 20 минути. След това ги варете в същата течност на слаб огън, докато омекнат, като разбърквате през цялото време.
Приготвените топчета могат да се използват като добавка към супи, сосове, за украса на десерти и в т.нар. напитка bubble tea.
Хранителна стойност | на 100 г |
---|---|
Енергийна стойност | 1487 kJ / 354 kcal |
Мазнини | 0,1 г |
- от които наситени мастни киселини | 0 г |
Въглехидрати | 87,8 г |
- от които захари | 3,3 г |
Диетични фибри | 0,9 г |
Протеини | 0,2 г |
Сол | 0,003 г |
Съставки: тапиока на гранули (98 % нишесте, 2 % вода).
Произход: Тайланд.
Нето количество: 150 г
Внимание: Да се съхранява на място, недостъпно за деца! Съхранявайте на хладно, сухо и тъмно място в плътно затворена опаковка.
Понеделник - четвъртък 8.00 - 16.00 ч
Петък 8.00 - 14.00 ч
Възможност за плащане с карта. Гарантирана защита на личните данни чрез SSL криптиране.
Възможност за плащане с карта. Гарантирана защита на личните данни чрез SSL криптиране.