е празна!
Този уебсайт използва бисквитки, за удобство на потребителите и за предоставяне на съдържание. Някои от тях са нужни за правилното функциониране на сайта, а други не са задължителни. Повече информация
Маслото от шафранка се получава от семена на шафранка. Това е растение с ярко жълти, оранжеви или червени цветя. Изсушените цветя се използват като заместител на шафрана поради сходния им вид с шафранката и защото придават мек жълт цвят на ястията.
Маслото от шафранка има лек орехов аромат и златистожълт цвят. То е с неутрален вкус и не променя вкуса на ястието. Изключително голяма част от това масло е съставена от полиненаситени мазнини. В кулинарията се използва както за студено приготвяне на ястия (напр. дресинги за салати), така и за готвени храни, тъй като понася добре високите температури. Има висока точка на димене.
Използва се и в козметиката, тъй като омекотява сухата и загрубяла кожа, а при употреба има благоприятен ефект върху кожата, като подобрява нейната структура.
Маслото от шафранка Allgäuer е студено пресовано био масло от семена на шафранка. Използва се както за студени, така и за топли ястия.
Хранителна стойност на 100 г | |
---|---|
Енергийна стойност kJ/ | 3700/900 |
Мазнини | 100 г |
- от които наситени мазнини | 9,5 г |
- от които мононенаситени мазнини | 10,6 г |
- от които полиненаситени мазнини | 79,9 г |
Въглехидрати | 0 г |
- от които захари | 0 г |
Протеини | 0 г |
Сол | 0 г |
Съставки: 100 % шафраново масло от сертифицирано биологично производство. SI-EKO-002. Земеделие ЕС.
Нето количество: 500 мл
Понеделник - четвъртък 8.00 - 16.00 ч
Петък 8.00 - 14.00 ч
Възможност за плащане с карта. Гарантирана защита на личните данни чрез SSL криптиране.
Възможност за плащане с карта. Гарантирана защита на личните данни чрез SSL криптиране.