е празна!
Този уебсайт използва бисквитки, за удобство на потребителите и за предоставяне на съдържание. Някои от тях са нужни за правилното функциониране на сайта, а други не са задължителни. Повече информация
Маслото от гроздови семки се извлича от семките, които остават след пресоването на гроздето за производство на вино. Първо трябва да се отделят люспите на гроздето от семките, след това семките да се изсушат и пресоват. Количеството на полученото масло е сравнително малко: само 2-3 %, поради което цената му е по-висока.
През последните години то става все по-популярно заради свойствата и ефектите си, а е познато още от древността. Освен в кулинарията маслото се използва за различни цели, например за защита на дървото на ръчно изработените цигулки и като добавка към козметични продукти.
Тъй като маслото от гроздови семки е едно от най-стабилните масла, то е подходящо и за топлинна обработка, например за готвене и печене. Въпреки това се препоръчва да го добавяте към вече приготвени топли ястия, както и към студени ястия, тъй като по този начин ще се запазят възможно най-много от желаните му свойства.
Средна хранителна стойност | на 100 г |
---|---|
Енергийна стойност | 3700 kJ / 900 kcal |
Мазнини | 100 г |
- от които наситени мазнини | 12 г |
- от които мононенаситени мазнини | 17 г |
- от които полиненаситени мазнини | 71 г |
- от които линоленова киселина | 68 г |
Въглехидрати | 0 г |
Протеини | 0 г |
Сол | 0 г |
Състав: 100 % сертифицирано органично масло от гроздови семена. SI-EKO-002. Земеделие на ЕС.
Нетно количество: 250 мл
Внимание: този продукт не е заместител на балансираното и разнообразно хранене и здравословния начин на живот. Съхранявайте плътно затворен на тъмно и хладно място.
Понеделник - четвъртък 8.00 - 16.00 ч
Петък 8.00 - 14.00 ч
Възможност за плащане с карта. Гарантирана защита на личните данни чрез SSL криптиране.
Възможност за плащане с карта. Гарантирана защита на личните данни чрез SSL криптиране.