е празна!
Този уебсайт използва бисквитки, за удобство на потребителите и за предоставяне на съдържание. Някои от тях са нужни за правилното функциониране на сайта, а други не са задължителни. Повече информация
Лененото семе (Linum usitatissimum) е едно от най-старите култивирани растения, познато още в Древен Египет и Древна Гърция. То е универсално, тъй като може да се използва за производство дрехи, ленено масло и за извличане на ленено семе.
Златното ленено семе се различава от кафявото само по цвета и има малко по-слабо изразена миризма. Те са отличен източник на много ценни хранителни вещества, по-специално са богати на фибри и са източник на протеини.
Как да използвате БИО Златни ленени семена:
Препоръчителна употреба: лененото семе може да се използва сурово или печено. И в двата случая може да се прилага в много рецепти и да се поръсва върху различни ястия не само за вкус, но и за цвят. Отлична добавка към салати и десерти.
При печене се поставят директно в тиган и се загряват на средно ниска температура за 2-3 минути, за да покафенеят и да се позволи на семената да се напукат или да подскочат в тигана. Междувременно трябва да се разбъркват от време на време.
Средна хранителна стойност | на 100 г |
---|---|
енергийна стойност | 2433 kJ / 586 kcal |
мазнини | 37 г |
- от които наситени мазнини | 4,0 г |
въглехидрати | 31 г |
- от които захари | 2,0 г |
диетични фибри | 25 г |
протеини | 19 г |
сол | 0,06 г |
Съставки: био златно ленено семе от сертифицирано биологично производство. SI-EKO-002. Земеделие на ЕС.
Произход: Европа
Нетно количество: 200 г
Внимание: този продукт не е заместител на балансираното и разнообразно хранене и здравословния начин на живот. Съхранявайте на хладно и сухо място при стайна температура.
Понеделник - четвъртък 8.00 - 16.00 ч
Петък 8.00 - 14.00 ч
Възможност за плащане с карта. Гарантирана защита на личните данни чрез SSL криптиране.
Възможност за плащане с карта. Гарантирана защита на личните данни чрез SSL криптиране.