е празна!
Този уебсайт използва бисквитки, за удобство на потребителите и за предоставяне на съдържание. Някои от тях са нужни за правилното функциониране на сайта, а други не са задължителни. Повече информация
Хималайската сол е естествена каменна или минерална сол, добита от солни пещери или мини в областите на Пакистан и Индия, разположени в подножието на Хималаите. Солта се добива ръчно и след това обикновено се смила или оформя в кристали с различни размери.
За разлика от морската сол, тази сол не се образува "за една нощ" - тя е резултат от дълъг процес на изпаряване на морската вода, протекъл преди милиони години. По времето, когато районът на днешните Хималаи е бил покрит от древен океан, минералите от почвата и скалите са били концентрирани в солни отлагания поради слънчевата топлина, които след това са били погребани под слоеве седименти и скали. Поради натиска на тектонските движения, тези отлагания се придвижват към повърхността, където са изложени на ерозия и изветряне, и в същото време стават достъпни за разкопки.
Черната хималайска сол се нарича още Kala Namak на хинди, което означава "черна сол". Името си получава заради цвета на кристалите, които са разнообразно оцветени – от сивобели, черни до червеникавокафяви. Характеризира се и със сярна миризма, напомняща на пържено яйце, което го прави толкова популярен в индийската кухня и ястията с трюфели.
Черната хималайска сол FutuNatura е фино смляна и не съдържа добавки. Предлага изключително универсална употреба – можете да я използвате вместо обикновена готварска сол, за овкусяване на ястия, различни солни смеси и маринати, подходяща е и за приготвяне на солна вана или друга домашна козметика.
Каква е разликата между розовата и черната хималайска сол?
Освен по цвета, който се дължи на различното минерално съдържание, те се различават и по вкус и мирис – розовото има по-мек и деликатен вкус, докато черното има по-интензивен вкус и характерен мирис на сяра. И двете се добиват по един и същи начин и от едни и същи мини.
Препоръчителна употреба: Хималайската сол може да се използва във всякакви ястия, точно както обикновената готварска сол. Работи чудесно и за домашна козметика.
Състав: черна хималайска сол, фино смляна.
Произход: Пакистан
Нето количество: 250 г
Внимание: Да се съхранява на сухо и тъмно място, защитено от пряка слънчева светлина.
„Ако търсиш естествена и здравословна алтернатива на обикновената сол, тази черна хималайска сол е идеалният избор! Тя не само е богата на минерали, но и изглежда чудесно в чинията.“
Понеделник - четвъртък 8.00 - 16.00 ч
Петък 8.00 - 14.00 ч
Възможност за плащане с карта. Гарантирана защита на личните данни чрез SSL криптиране.
Възможност за плащане с карта. Гарантирана защита на личните данни чрез SSL криптиране.