Статии и енциклопедии

Бр. показани статии: 1 - 6 от 14

Кафяви морски водорасли Pelvetia canaliculata

Кафяви морски водорасли Pelvetia canaliculata

Pelvetia canaliculata е изключително богата на омега-3 мастни киселини, които помагат за възстановяване на уврежданията на кожата, причинени от ултравиолетовите лъчи.

Морска маруля

Морска маруля

Една порция морска маруля съдържа само 5 до 20 калории и почти не съдържа мазнини. Освен това е богата на протеини, желязо и на фибри, които допринасят за усещането за ситост. Научете повече за морската маруля и прочетете пълната статия.

Хиджики (Hijiki)

Хиджики (Hijiki)

Хиджики е един от най-здравословните видове водорасли, който може много лесно да бъде включен в диетата ви. Научете повече за хиджики и прочетете пълната статия.

Нори

Нори

Научните изследвания потвърждават, че химичните съединения, открити във водораслите нори, имат антиканцерогенни свойства. Нори е идеален избор за пътуване, тъй като е богат на хранителни вещества. Научете повече за нори и прочетете пълната статия.

Комбу

Комбу

Комбу е едно от трите най-популярни водорасли в Япония. В допълнение към комбу, в Япония са много популярни също нори и уакаме. Научете повече за комбу и прочетете пълното описание.

Litothamnium calcareum

Litothamnium calcareum

Lithothamnium съдържа повече от 32 редки микроелемента благодарение на способността си да концентрира хранителни вещества в морската вода. Научете повече за Lithothamnium calcareum и прочетете пълната статия.