Статии и енциклопедии

Нишесте от тапиока (Tapioca Starch)

Нишесте от тапиока (Tapioca Starch)

Нишесте от тапиока (Tapioca Starch)

Тапиока - нишестето не съдържа глутен, което го прави подходящ избор за хора с непоносимост към глутен. Научете повече за нишестето от тапиока и прочетете пълната статия.

Описание

Нишесте от тапиока (Tapioca Starch)

 

Какво представлява нишестето от тапиока?

Тапиока - нишесте, произведено от корена на растението маниока. Въпреки че може да се използва като брашно за печене, то се използва главно като сгъстител. Тапиоката се използва широко в азиатската кухня, особено в тайландските рецепти. 

Тапиоката не съдържа глутен, което я прави подходящ избор за хора с непоносимост към глутен, тъй като може да се използва както при печене, така и при готвене за сгъстяване на ястия. Тя също така не съдържа протеини, което я прави подходяща за тези, които се опитват да намалят приема си на протеини.

Използва се за приготвяне на хляб, пудинги, десерти, супи и сосове. Има неутрален вкус и висока сгъстяваща способност.

 

Ползи от използването на нишесте от тапиока:

  • Сгъстител, често използван в азиатската и тайландската кухня.
  • Не съдържа глутен и протеини.
  • За приготвяне на хляб и десерти.
  • Добавка към супи и сосове.
  • Неутрален вкус и висока сгъстяваща способност.