Кремообразен шоколадов пудинг
Обичате ли сладко? На диета ли сте? Ако сте отговорили с "да" и на двата въпроса, ви каним да си нап..
Този уебсайт използва бисквитки, за удобство на потребителите и за предоставяне на съдържание. Някои от тях са нужни за правилното функциониране на сайта, а други не са задължителни. Повече информация
Кремообразният кокосов пай ще ви изненада приятно, защото е толкова възхитителен на вкус, че ще ви се иска да хапнете още. Вижте тази вкусна рецепта!
Описание
Здравейте, имате ли желание да си направите страхотен десерт с мек и кремообразен вкус?
Този кремообразен кокосов пай е не само здравословен, но и подходящ за всички. Вкусът му ще ви завладее, освен това не е тежък за храносмилателния тракт.
ОСНОВА НА ПАЯ:
- ¼ чаша пекани
- ½ чаша фъстъчено брашно
- половин супена лъжица мед
- 3 супени лъжици разтопено кокосово масло
ШОКОЛАДОВ СЛОЙ (първи слой):
- 6 супени лъжици шоколадови капки
- 1 супена лъжица + 1 чаена лъжичка сметана или кокосово мляко
КОКОСОВ КРЕМ* - СЛОЙ (втори слой):
- 1 консерва кокосово мляко
- 1 голямо яйце
- 3 супени лъжици нишесте
- 3 супени лъжици мед
- половин чаена лъжичка ванилова есенция
- 200 грама кокосово брашно
- щипка сол
*КОКОСОВ КРЕМ - как се приготвя?
- Оставете консервата с кокосово мляко и кокосовото брашно във фризера за една нощ.
НАЧИН НА ПРОГОТВЯНЕ
БЛАТ:
- Загрейте фурната на 180°C. Подгответе тава за печене с хартия за печене.
- В голяма купа смесете пеканите, фъстъченото брашно, кокосовото масло и меда.
- Притиснете сместа като първи слой върху тавата за печене и печете за около 10 минути, докато краищата и горната част хубаво покафенеят.
ШОКОЛАДОВ СЛОЙ:
- Разтопете шоколадовите капки на водна баня.
- След като шоколадът се разтопи, смесете го със сладката сметана/кокосовото мляко.
- Разпределете шоколада равномерно върху блата и приберете във фризера.
КОКОСОВ КРЕМ (СЛОЙ):
- Смесете кокосовото мляко, яйцето, нишестето, меда и солта в тенджера. Разбърквайте бавно на среден огън, докато се получи фина текстура. Изключете котлона и оставете да престои поне 5 минути. Разбъркайте кокосовото брашно и ваниловата есенция. Оставете да престои още 20 минути.
- Разпределете охладената смес равномерно върху шоколадовия слой и оставете във фризера за толкова време, колкото е необходимо, за да се стегне кокосовият крем.
Обичате ли сладко? На диета ли сте? Ако сте отговорили с "да" и на двата въпроса, ви каним да си нап..
Банановото суши е леснo и най-вече здравословнo хапване, която ще се хареса на цялото семейство! Про..
Понеделник - четвъртък 8.00 - 16.00 ч
Петък 8.00 - 14.00 ч
Възможност за плащане с карта. Гарантирана защита на личните данни чрез SSL криптиране.
Възможност за плащане с карта. Гарантирана защита на личните данни чрез SSL криптиране.