Dragon Superfoods

БИО Палмова захар

Съдържание: 250 г
ПРОМОЦИЯ НА СЕДМИЦАТА
7.99 лв.
Номер на продукта: SM115
-+

Или позвънете и поръчайте на: 02 492 84 59

Промоция на седмицата - Възползвайте се от 15% отстъпка на всички продукти от нашата оферта.
  • Продуктът е в наличност
  • Най-добър поне до: 01.02.2026
  • Изпраща се днес!
Кредит
При поръчка получавате 0.20 лв.
Ползи
Безплатна доставка над 79 лв
Подарък при поръчка над 100 лв
Начини за плащане
paymentsНачини за плащане
Цена на доставката
Econt, Sameday

Информация за продукта

Относно продукта Ползване Съставки Предупреждения
  • Относно продукта

    Палмова захар - вкусен подсладител и чудесна алтернатива на бялата захар.

     

    Палмовата захар, наричана още ягери (jaggery) и гур, е подсладител, извлечен от сока на източноиндийската палма (Arenga pinnata). Сокът от палмовото дърво първо се концентрира чрез варене в меласа, която след това се охлажда. Образуват се кристали, които придават на захарта твърда кристална форма. Цветът му може да бъде от светло до тъмнокафяв.

     

    Естествен подсладител, широко използван в индийската кухня и аюрведа.

     

    В индийската кухня палмовата захар се използва за подслаждане на пикантни ястия. Добавя се към ястия като къри и самбар (зеленчукова яхния). Някои местни жители я консумират и като десерт, а в комбинация с индийски подправки се използва за направата на сладкиши.

     

    Идеално допълнение към всички видове ястия, в които обикновено се използва бяла захар.

     

    Палмовата захар е подходяща за използване като добавка в различни сладкарски изделия, сосове, а също и в солени ястия, за да балансира соления вкус. Тя може да се използва и в различни напитки като чай и кафе.

     

    Защо да изберете БИО Палмовата захар на марката Dragon Superfoods?

    • е 100 % натурална, сертифицирана като органична (BG-BIO-22),
    • отлична алтернатива на бялата кристална захар, 
    • универсална,
    • деликатна и с плътен вкус.
  • Ползване

    Употреба: Палмовата захар може да се използва вместо обикновена бяла захар за подслаждане на напитки, десерти, както и в солени ястия за балансиране на вкуса.

  • Съставки
    Средна хранителна стойност на 100 г
    Енергийна стойност 1632 kJ / 384 kcal
    Мазнини 0,2 г
    - от които наситени мазнини 0,2 г
    Въглехидрати 93 г
    - от които захари 93 г
    Диетични фибри 1,1 г
    Протеини 1,7 г
    Сол 0,35 г

     

    Съставки: 100 % палмова захар (Arenga pinnata)*. *от сертифицирано биологично производство (BG-BIO-22). Земеделие извън ЕС.

    Произход: Индонезия

    Нето количество: 250 г

  • Предупреждения

    Внимание: Съхранявайте на хладно и сухо място.

БИО Палмова захар
БИО Палмова захар
7.99 лв.
-+