Статии и енциклопедии

Млечна киселина (Lactic Acid)

Млечна киселина (Lactic Acid)

Млечна киселина (Lactic Acid)

Клеопатра редовно се къпела в мляко, за да направи кожата си по-красива. Научете повече за млечната киселина и прочетете пълната статия.

Описание

Млечна киселина (Lactic Acid)


Какво представлява млечната киселина?

Млечната киселина всъщност е алфахидрокси киселина, която се използва в продукти за грижа за кожата, продавани без рецепта, и в професионални процедури. Тя се получава при ферментация на захари.

Съдържа се естествено в млякото, въпреки че в съвременните продукти за грижа за кожата се произвежда синтетично. Използва се за насърчаване на ексфолирането на кожата, премахване на тъмните петна от повърхността ѝ и подобряване на външния вид на бръчките.

Тя е една от най-популярните алфахидрокси киселини в козметиката, за което свидетелства фактът, че се използва широко в продукти за грижа за кожата и козметични продукти без рецепта, както и в професионални скрабове и процедури.

В миналото млечните продукти са били използвани от хората по цял свят за омекотяване и разкрасяване на кожата. Клеопатра редовно се е къпала в мляко, за да изглежда кожата ѝ още по-красива.

 

Предимства от употребата на млечна киселина:

  • Много подходяща за подмладяване на кожата.
  • Може да намали появата на бръчки, неправилна пигментация, старчески петна и разширени пори.
  • Отличен избор за лица с чувствителна кожа.