Миристил миристат (Myristyl myristate)
Миристил миристат е отличен подобрител на емулсиите, а също така е ефективен естествен сгъстител. На..
Този уебсайт използва бисквитки, за удобство на потребителите и за предоставяне на съдържание. Някои от тях са нужни за правилното функциониране на сайта, а други не са задължителни. Повече информация
Едно от основните ѝ свойства е лубрикантността, благодарение на която е известна с високата си степен на абсорбция в кожата. Научете повече за миристиновата киселина и прочетете пълната статия.
Описание
Какво представлява миристиновата киселина?
Миристиновата киселина или тетрадекановата киселина е мастна киселина, която се съдържа в индийското орехче, палмовото масло, кокосовото масло, маслената мазнина и спермацета - китова мазнина. Тя е метилов естер на смесени мастни киселини, получен чрез фракционна дестилация на кокосово масло и други растителни масла. Използва се в козметичната индустрия като: ароматизатор, повърхностно активно вещество, почистващо средство и емулгатор.
Едно от основните ѝ свойства е лубрикантността, благодарение на която е известена с високата си степен на абсорбция в кожата. Използва се широко като суровина за производството на емулгатори, анионни и нейонни повърхностноактивни вещества, естери и ароматизатори.
Разпознава се като бяло, кристално твърдо вещество, което е частично разтворимо във вода.
Предимства на употребата на миристинова киселина:
Миристил миристат е отличен подобрител на емулсиите, а също така е ефективен естествен сгъстител. На..
Малтодекстринът обикновено се използва като сгъстител или набухвател в преработени храни. Научете по..
Понеделник - четвъртък 8.00 - 16.00 ч
Петък 8.00 - 14.00 ч
Възможност за плащане с карта. Гарантирана защита на личните данни чрез SSL криптиране.
Възможност за плащане с карта. Гарантирана защита на личните данни чрез SSL криптиране.