Масло от карите (Butyrospermum parkii)
Маслото от карите съдържа олеинова киселина (40-60%), стеаринова киселина (20-50%), линолова киселин..
Този уебсайт използва бисквитки, за удобство на потребителите и за предоставяне на съдържание. Някои от тях са нужни за правилното функциониране на сайта, а други не са задължителни. Повече информация
Кокосовото масло е подходящо за кулинарна употреба поради здравословното си съдържание на мазнини. То е лесно усвоимо масло, което стимулира метаболизма. Научете повече за кокосовото масло и прочетете пълното описание...
Описание
Кокосовото масло се извлича от: растението Кокосова палма
Латинско наименование на растението: Cocos nucifera
Други наименования за масло: coconut butter
Общо описание на растението и производствения процес:
Кокосовата палма е растение от семейство палмови. Терминът "кокосов орех" често се използва за обозначаване както на палмата, така и на нейния плод (кокосов орех). Растението може да достигне до 50 метра височина и се разпознава по изключително дългите и доста остри листа. Плодът е кокосов орех, който се състои от твърда черупка, под която има сърцевина и кокосова вода (мляко).
Често се задава въпросът каква е разликата между кокосовото масло и кокосовото олио. Основната разлика е в агрегатното им състояние. Кокосовото масло се превръща в кокосово олио при по-висока температура. Въпреки това трябва да се подчертае, че това са два напълно различни продукта. Кокосовото масло се получава от кокосово мляко, докато кокосовото олио се получава от месестата сърцевина на кокосовия орех, която се смила на паста за мазане. В някои случаи кокосовото масло се лишава от някои съставки, които не му позволяват да се превърне в олио дори при стайна температура.
Маслото съдържа повече от 90 % наситени мастни киселини и е богато на витамини Е и К и минерали.
Употреба на маслото:
Кокосовото масло е подходящо за кулинарна употреба поради здравословното си съдържание на мазнини. То е лесно усвоимо масло, което стимулира метаболизма и помага за регулиране на нивата на кръвната захар. Може да се използва както за готвене, така и за печене. Може да се използва в сладки и солени ястия, което го прави универсално в кулинарията. Отлично се съчетава със зеленчуци и може да се употребява и при приготвянето на сладкиши.
Прилага се и за козметични цели, тъй като има много лечебни ефекти върху кожата. Овлажнява и подхранва кожата, подпомага заздравяването и премахва възпаленията. Подходящо е и за грижа за чувствителна кожа, върху която може да се нанася директно.
Рецепти:
Приготвяне на крем от кокосово масло:
Комбинирайте всички съставки и разбъркайте добре, за да получите кремообразна текстура. Съхранявайте в стъклен съд на стайна температура или в хладилника. Кремът е подходящ за подхранване на кожата на цялото тяло.
А знаете ли, че? Скорошни открития:
Кокосовото масло съдържа лауринова киселина, която може да повиши имунитета (устойчивостта) ни. Лауриновата киселина се съдържа и в майчиното мляко. Проучванията показват, че до 50 % от кърмата са наситени мазнини, които съдържат 20 % лауринова киселина. Тъй като тя се съдържа и в кокосовото масло, маслото е отлично средство, което може да ни предпази от вируси и бактерии.
Маслото от карите съдържа олеинова киселина (40-60%), стеаринова киселина (20-50%), линолова киселин..
Етеричното масло от лавандула има и антисептични свойства, което го прави подходящо за третиране на ..
Понеделник - четвъртък 8.00 - 16.00 ч
Петък 8.00 - 14.00 ч
Възможност за плащане с карта. Гарантирана защита на личните данни чрез SSL криптиране.
Възможност за плащане с карта. Гарантирана защита на личните данни чрез SSL криптиране.