е празна!
БИО Кокосовото масло на марката FutuNatura се получава чрез студено пресоване от пресни кокосови орехи (Cocos nucifera). Студеното пресоване позволява маслото да запази възможно най-много хранителни вещества, както и естествения вкус и деликатен аромат.
Особеността на това масло е, че при стайна температура е твърдо и бяло на цвят, но над 24 °C се превръща в прозрачно течно масло. Ако е твърдо, просто го използвайте като масло. Ето защо мнозина го наричат кокосово масло или кокосова мазнина.
Лауриновата киселина, която присъства в BIO кокосовото масло, е наситена мастна киселина и принадлежи към MCT мазнините (триглицериди със средна верига, анг. Medium Chain Triglycerides). Това е MCT мазнина с етикет C12.
Защо кокосовото масло на FutuNatura е чудесен избор:
Защо да използваме кокосово масло?
Употреба: Кокосовото масло е универсално в готвенето и е подходящо и като естествено масло за грижа за кожата. Тъй като отлично понася високи температури, е подходящо за печене и пържене.
Средна хранителна стойност | на 100 г |
---|---|
Енергийна стойност | 3700 kJ / 884 kcal |
Мазнини | 100 г |
- от които наситени мазнини | 89,9 г* |
- от които мононенаситени мазнини | 4,9 г |
- включително полиненаситени мазнини | 5,1 г |
- от които трансмазнини | < 1 г |
Въглехидрати | 0 г |
- от които захари | 0 г |
Диетични фибри | 0 г |
Протеини | 0 г |
Сол | 0 г |
*от които 48,1 г лауринова киселина
Състав: 100 % екстра върджин кокосово масло от сертифицирано биологично производство. ЛК-БИО-149. Земеделие извън ЕС.
Произход: Шри Ланка
Нетно количество: 500 мл
Продуктът не съдържа глутен и ГМО (генно модифицирани организми).
Внимание: Продуктът не е заместител на балансираното, разнообразно хранене и здравословния начин на живот. Да се съхранява на сухо място, защитено от пряка слънчева светлина и силни миризми. След отваряне използвайте чисти и сухи прибори, за да предотвратите бързото разваляне на останалото масло.
"Можете да използвате това масло в почти всяко ястие в кухнята!"
"Използвам кокосовото масло и като маска за коса."
"Обичам да използвам кокосово масло за печене на десерти, особено за шоколадов чийзкейк."
"Обичаме кокосовото масло, затова то трябва да е постоянно налично в кухнята ни."
"Обичам да приготвям палачинките си като намазвам тигана с кокосово масло. Стават наистина вкусни!"
Понеделник - четвъртък 8.00 - 16.00 ч
Петък 8.00 - 14.00 ч
Възможност за плащане с карта. Гарантирана защита на личните данни чрез SSL криптиране.
Възможност за плащане с карта. Гарантирана защита на личните данни чрез SSL криптиране.