Dr. Popov

Копър, чай

Съдържание: 50 г
7.99 лв.
Номер на продукта: POP47
-+

Или позвънете и поръчайте на: 02 492 84 59

  • Продуктът е в наличност
  • Най-добър поне до: 07.02.2026
  • Изпраща се днес!
Кредит
При поръчка получавате 0.20 лв.
Ползи
Безплатна доставка над 79 лв
Подарък при поръчка над 100 лв
Начини за плащане
paymentsНачини за плащане
Цена на доставката
Econt, Sameday

Информация за продукта

Относно продукта Ползване Съставки Предупреждения
  • Относно продукта

    Чай от див копър - популярен при децата.

     

    Копърът или както го наричаме още див копър, копрец, полски копър, аптекарски копър, морач, фенел, фенхел, сминд, лъжлив сминдух (научно наименование Foeniculum vulgare) е растение, което расте и в дивата природа в субсредиземноморския район. Разпознава се по дребните си жълти цветове и цилиндричните плодове, съдържащи семена.

    Особено ценен е заради плодовете или семената си, които са много ароматни. Копърът е познат още в древногръцката и римската традиция и дори в египетската. 

    Не бива да се бърка със сладкия копър, известен още като резене - сродно растение, но използвано основно като зеленчук.

     

    При билковите чайове правилното приготвяне и дозиране е особено важно. Златното правило е, че те винаги трябва да се приготвят пресни и в съответствие с инструкциите, които се отнасят за конкретното растение.

    Има три възможни начина за приготвяне на билков чай.

    1. Запарката е най-разпространената форма на приготвяне на билков чай. Изсушените растения се заливат с вряща вода с температура 90 градуса по Целзий и се оставят да се запарят за 5-15 минути, след което чаят се прецежда. 
    2. Настойката се приготвя от билки, които са много чувствителни към топлина. Те се заливат с вода със стайна температура и се оставят да престоят една нощ, след което се прецеждат. 
    3. Отварата се приготвя от корените, корите или семената. Билките се слагат в студена вода и се загряват до кипване, след което се варят 10-20 минути и се прецеждат.

    Ако не можете да пиете чая без добавките, добавете мед или лимон, но само когато е достатъчно охладен - това е единственият начин температурата да не унищожи полезните вещества в меда или лимона.

  • Ползване

    Инструкции за приготвяне: покрийте 1 чаена лъжичка (за предпочитане прясно смлени семена) с 250 мл вода, оставете да заври и оставете да престои 10 минути. Приемайте по 1 чаша топъл чай след обяд и след вечеря.

  • Съставки

    Съставки: плодове от копър.

    Нетно количество: 50 г

  • Предупреждения

    Внимание: този продукт не е заместител на балансираното и разнообразно хранене и здравословния начин на живот. 

    Съхранение: съхранявайте на сухо място при температура 5-25 °C.

Черен ингвер - екстракт в капсули
Копър, чай
7.99 лв.
-+