Статии и енциклопедии

LCHF тиквен пай

LCHF тиквен пай

LCHF тиквен пай

LCHF тиквеният пай е идеалният десерт за всички, на които им е писнало от класическия ябълков пай. Тиквата е идеална за приготвянето на здравословен и вкусен пай! Вижте рецептата за LCHF тиквен пай.

Описание

LCHF тиквен пай


Хранителна стойност:

Въглехидрати: 7% (5 г)
Фибри: 0 г
Мазнини: 87% (25 г)
Протеин: 6% (4 г)
Калории: 251 kcal


Съставки:

  • 2 с.л. масло за намазване на тавата за печене,
  • 4 с.л неподсладени кокосови стърготини,
  • 450 г тиква,
  • 2/3 чаша сладка сметана,
  • 30 г масло,
  • ¼ ч.л. сол,
  • 2 с.л. кокосово брашно,
  • ¼ лимон (само кората),
  • 1 ч.л. бакпулвер,
  • 3 яйца,
  • 1 ½ сладка сметана, за сервиране.

 

Начин на приготвяне:

  1. Обелете тиквата и я нарежете на кубчета. Сложете я в касерола. Добавете сметаната, маслото и солта, сложете на котлона, след което изчакайте да заври.
  2. Намалете температурата и оставете да се готви до омекване на тиквата (15-20 минути).
  3. Разбърквайте от време на време.
  4. Когато тиквата омекне, добавете останалите съставки, с изключение на яйцата, и използвайте пръчен пасатор, за да пасирате гладко сместа.
  5. В отделна купа разбъркайте яйцата с миксер за 2-3 минути. Добавете тиквената каша и отново разбъркайте добре.
  6. Загрейте фурната на 200°C, намажете тавата за печене с масло и я поръсете с кокосови стърготини.
  7. Изсипете сместа върху тях и печете около 20 минути.
  8. Поднася се в комбинация с бита сладка сметана.