Статии и енциклопедии

LCHF "спагети" от тиквички със сос Болонезе

LCHF "спагети" от тиквички със сос Болонезе

LCHF "спагети" от тиквички със сос Болонезе

LCHF "спагетите" от тиквички със сос Болонезе почти наподобяват истинските спагети. Вкусна и здравословна алтернатива на класическата паста. Разгледайте рецептата за LCHF "спагети" от тиквички със сос Болонезе.

Описание

LCHF "спагети" от тиквички със сос Болонезе


Хранителна стойност:

Въглехидрати: 9% (10 г)
Фибри: 4 г
Мазнини: 66% (31 г)
Протеин: 25% (26 г)
Калории: 433 kcal


Съставки:

  • 1 глава лук,
  • 1 скилидка чесън,
  • 80 г стрък целина,
  • 680 г телешко месо,
  • 80 г масло,
  • 2 с.л. доматено пюре,
  • 200 г смлени домати,
  • 1 ч.л. сол,
  • ¼ ч.л. черен пипер,
  • 1 с.л. сушен риган или босилек,
  • вода (по желание),
  • 1 супена лъжица сос  „Уорчестър“.
    За "спагетите" от тиквички:
  • 1 кг тиквички,
  • 2 супени лъжици масло или зехтин,
  • сол и черен пипер.

 

Начин на приготвяне:

  1. Нарежете зеленчуците на дребно. Запържете го в масло или зехтин, докато омекнат, след което добавете телешкото месо.
  2. Увеличете температурата докато месото добие приятен цвят. Добавете останалите продукти, разбъркайте и печете още 15 минути на умерена температура.
  3. Ако сосът е много гъст, добавете малко вода.
  4. Нека приготвим "спагетите" от тиквички: Нарежете тиквичките на дълги тънки лентички с помощта на спирализатор. Ако не разполагате със спирализатор за зеленчуци, можете да ги нарежете на тънки лентички с белачка за картофи. Запържете в масло или зехтин за 1 минута.
  5. Опитайте соса и добавете сол и черен пипер, ако е необходимо.
  6. "Спагетите" се сервират с лют сос, като отгоре може да се поръси с пармезан.