Статии и енциклопедии

LCHF шоколадов мус

LCHF шоколадов мус

LCHF шоколадов мус

LCHF шоколадовият мус е десерт, който ще се хареса на всички любители на шоколада, а за да го приготвим се нуждаем само от 4 съставки! Вижте рецептата за LCHF шоколадов мус.

Описание

LCHF шоколадов мус


Хранителна стойност:

Въглехидрати: 6% (4 г)
Фибри: 1 г
Мазнини: 89% (28 г)
Протеин: 4% (3 г)
Калории: 260 kcal


Съставки:

  • 700 мл кокосово мляко,
  • 3 с.л. какао на прах,
  • 1 ч.л. ванилов екстракт,
  • 1 ч.л. еритритол.


Начин на приготвяне: 

  1. Охладете кокосовото мляко в хладилник за поне 4 часа - така по-мазната част ще се втвърди в горната част на консервата, а на дъното ще остане кокосовата вода.
  2. Използваме само твърдата (гъстата) част - сметаната, а кокосовата вода запазваме за палачинки или други десерти.
  3. Смесете кокосовия "крем" с ванилията и еритритола. Добавете какао на прах и разбъркайте отново.
  4. Сервирайте в купички, подходящи за крем.