Статии и енциклопедии

LCHF пилешка супа

LCHF пилешка супа

LCHF пилешка супа

LCHF пилешката супа ще бъде още по-добра, ако вместо олио добавите масло. Не забравяйте лимоновата кора, която е черешката на тортата! Вижте рецептата за приготвяне на LCHF пилешка супа.

Описание

LCHF пилешка супа 


Съставки:.

  • 200 г варено пиле, нарязано на парчета,
  • 3 чаши безсолен пилешки бульон,
  • 2 с.л. масло, олио от авокадо или зехтин,
  • 110 г корен от целина, нарязан на кубчета,
  • 2-3 стръка целина,
  • 1/3 чаша нарязан на кубчета лук (1/2 малка глава лук),
  • 1 среден морков,
  • 1 скилидка чесън,
  • ½ чаена лъжичка настъргана лимонова кора,
  • 1 дафинов лист,
  • 2 с.л. лимонов сок, смесен с вода,
  • сол и черен пипер на вкус.

 

Начин на приготвяне:

  1. Нарежете пилешкото месо на кубчета, измийте и нарежете и зеленчуците.
  2. На котлона в голяма тенджера добавете маслото или олиото и всички зеленчуци, добавете лимоновата кора и дафиновия лист. Смесете добре.
  3. Котлонът се намалява, след което се добавя разредения лимонов сок, който може да се замени и с бяло вино. Разбъркайте и похлупете тенджерата, докато зеленчуците омекнат (3-4 минути).
  4. Добавете пилешкия бульон и изчакайте да заври. Варете до пълна готовност на зеленчуците. Накрая добавете пилешкото месо, сол и черен пипер.