Статии и енциклопедии

LCHF яйца с месо

LCHF яйца с месо

LCHF яйца с месо

Кой ли не обича яйца? Могат да се приготвят също и с месо - телешко, агнешко или свинско. Ако добавим и малко сирене, вкусът става наистина превъзходен! Вижте рецептата за LCHF яйца с месо.

Описание

LCHF яйца с месо


Хранителна стойност:

Въглехидрати: 1% (2 г),
Фибри: 0 г,
Мазнини: 65% (36 г),
Протеин: 33% (42 г),
Калории: 509 kcal


Съставки:

  • 80 г телешка, агнешка или свинска кайма,
  • 2 яйца,
  • 50 г жълто сирене по избор, за предпочитане настъргано.

 

Начин на приготвяне:

  1. Загрейте фурната на 200°C.
  2. През това в тиган запържете месото с малко мазнина до готовност. Разстелете върху повърхността на малка тава за печене. С помощта на лъжица направете 2 "гнезда" в месото, в които чукнете двете яйца.
  3. Отгоре се поръсва настърганото жълто сирене.
  4. Печете във фурната до готовност на яйцата (около 15 минути).
  5. Сервирайте със салата по избор.

 

Съвет:

Към яйцата с месо се комбинира перфектно хрупкава зелена салата със свежи билки и авокадо.