Статии и енциклопедии

LCHF Печено брюкселско зеле с пармезан

LCHF Печено брюкселско зеле с пармезан

LCHF Печено брюкселско зеле с пармезан

LCHF печеното брюкселско зеле с пармезан е вкусно и лесно за приготвяне ястие, което има страхотна комбинация от съставки! Вижте рецептата за LCHF печеното брюкселско зеле с пармезан.

Описание

LCHF Печено брюкселско зеле с пармезан


Хранителна стойност:

Въглехидрати: 15% (8 г)
Фибри: 6 г
Мазнини: 63% (16 г)
Протеин: 22% (13 г)
Калории: 236 kcal


Съставки:

  • 1,6 кг брюкселско зеле,
  • 3 с.л. зехтин,
  • 1 ч.л. сух розмарин или мащерка,
  • сол и черен пипер
  • 80 г настърган пармезан.

 

Начин на приготвяне:

  1. Загрейте фурната на 220°C.
  2. Почистете брюкселското зеле и го нарежете на по-малки парчета.
  3. Изсипете го върху тава, намадобавете захтина, подправките и смесете добре.
  4. Печете във фурната за 15-20 минути или докато придобие приятен цвят.
  5. Малко преди да го извадите от фурната, го поръсете с пармезана и го оставете да се запече.