Статии и енциклопедии

LCHF безглутенова супа с чушки халапеньо

LCHF безглутенова супа с чушки халапеньо

LCHF безглутенова супа с чушки халапеньо

Тази LCHF безглутенова супа с халапеньо ще зарадва всички, които обичат вкусната храна, но имат непоносимост към глутен. Към супата е добавен и бекон! Вижте рецептата за приготвяне на LCHF безглутенова супа с чушки халапеньо.

Описание

LCHF безглутенова супа с чушки халапеньо


Съставки:

  • 4 резена суров бекон,
  • 110 г крема сирене,
  • ½ чаша сладка сметана,
  • 2 чаши вода или пилешки бульон,
  • 2 с.л. салса,
  • ½ ч.л. чесън на прах,
  • ¾ чаша настърган чедър,
  • 4 големи чушки халапеньо.

 

Начин на приготвяне:

  1. Запържете бекона, докато стане хрупкав. След това го нарежете на ситно и го оставете настрана - ще го ползваме за декорация.
  2. В тигана, в който сме запържили бекона смесете водата или пилешка супа, сладката сметана и крема сиренето.
  3. Разбърквайте често, докато крема сиренето напълно се разтопи.
  4. Добавете чесъна на прах, салсата и чедъра.
  5. Докато разбърквате от време на време, почистете чушките халапеньо (отстранете семките).
  6. Добавете чушките към супата и варете около 5 минути.
  7. Посолете и добавете черен пипер на вкус.
  8. Сервирайте, като отгоре поръсите с пържен бекон.