Кумарин (Coumarin)
В природата кумаринът се съдържа в много растения, а също и в популярната подправка канела. Научете ..
Този уебсайт използва бисквитки, за удобство на потребителите и за предоставяне на съдържание. Някои от тях са нужни за правилното функциониране на сайта, а други не са задължителни. Повече информация
Лактозата е млечна захар, която се използва за производство на таблетки, тъй като има отлични свойства за компресиране. Научете повече за лактозата и прочетете пълната статия.
Описание
Какво представлява лактозата?
Лактозата (C12H22O11) е млечна захар. Тя е дизахарид, съставен от една молекула галактоза и една молекула глюкоза.
Във фармацевтичната промишленост лактозата се използва за приготвяне на таблетки, тъй като има отлични свойства за компресиране. Използва се също така за образуване на прах за разреждане на инхалация в сух прах.
Лактозата може да бъде посочена като водна лактоза, безводна лактоза, лактозин монохидрат или изсушена чрез разпръскване лактоза.
Хората с непоносимост към лактоза нямат ензимите, необходими за усвояването ѝ. Повечето лекарства не съдържат достатъчно лактоза, за да предизвикат непоносимост. Въпреки това при някои пациенти с тежка непоносимост към лактоза могат да се появят симптоми.
Лактозата се среща в противозачатъчните таблетки и в някои лекарства без рецепта за облекчаване на стомашни киселини или метеоризъм.
Пациенти, които са алергични към лактоза (а не само с непоносимост към лактоза), не трябва да приемат таблетки, които я съдържат.
Предимства от употребата на лактоза:
В природата кумаринът се съдържа в много растения, а също и в популярната подправка канела. Научете ..
Ксантановата гума се използва при приготвянето на безглутенови ястия, тъй като свързва, сгъстява и д..
Понеделник - четвъртък 8.00 - 16.00 ч
Петък 8.00 - 14.00 ч
Възможност за плащане с карта. Гарантирана защита на личните данни чрез SSL криптиране.
Възможност за плащане с карта. Гарантирана защита на личните данни чрез SSL криптиране.