Кокосово масло (Cocos nucifera)
Кокосовото масло е подходящо за кулинарна употреба поради здравословното си съдържание на мазнини. Т..
Този уебсайт използва бисквитки, за удобство на потребителите и за предоставяне на съдържание. Някои от тях са нужни за правилното функциониране на сайта, а други не са задължителни. Повече информация
Кокосовото олио ни помага да отслабнем, унищожава бактерии, вируси и гъбички, подобрява здравословното ниво на холестерола в кръвта и овлажнява кожата. Научете повече за кокосовото олио и прочетете пълното описание...
Описание
Кокосовото олио се извлича от:
Наименование на растението:
Кокосова палма
Латинско наименование на растението:
Cocos nucifera
Други наименования на олиото:
/
Общо описание на растението и производствения процес:
Кокосовата палма е растение, което може да достигне до 30 метра височина. В тропическия климат тя е известна като най-важното култивирано растение и може да живее до 100 години. Плодът на кокосовата палма е кокосов орех, който може да тежи до 3 килограма.
Кокосовото олио е хранително масло, което се извлича от ядката или сърцевината на кокосовия орех. То може да бъде произведено по два начина - чрез суха или мокра обработка. Мократа обработка на кокосово олио не е много разпространена, тъй като изисква използването на професионално и скъпо оборудване или съдове. По-разпространеният метод на производство е сухата обработка, която включва отделяне на месестата част от кокосовата черупка с помощта на топлина - това позволява достъп до копрата (частта от кокосовия орех, която съдържа по-големи количества масло). Ефективността на процеса на извличане на олиото се влияе и от правилното събиране на кокосовия орех. Кокосовият орех трябва да е на възраст между 2 и 20 месеца.
Върджин кокосовото олио може да се произвежда от прясно кокосово мляко, сърцевина или остатъци. Производството от прясна сърцевина включва мокро смилане или изсушаване на остатъка. Олиото може да се извлече и чрез ръчно пресоване. Кокосовото олио е бяло на цвят, докато пречистеното масло е жълтеникаво на цвят.
Рафинираното кокосово олио се извлича от копра, която се пресова в нагрята хидравлична преса, за да се извлече маслото.
То съдържа голямо количество мазнини, протеини и въглехидрати.
Употреба на олиото:
Кокосовото олио е изключително популярно в кулинарията като заместител на други, по-малко здравословни масла.
То се използва широко и за козметични цели, често в сапуни, и като овлажнител за грижа за кожата.
То може да ни помогне в процеса на отслабване, да убие бактериите, вирусите и гъбичките, да подобри здравословните нива на холестерола в кръвта, да овлажни кожата и да я предпази от нахлуването на микроорганизми.
Рецепти:
Кокосовото олио е идеално за борба със сухата кожа на ръцете. За да приготвите крем за ръце с кокосово олио и лавандула, ще ви трябват:
Комбинирайте пчелния восък с кокосовото олио и бадемовото масло в купа и поставете на водна баня. След като съставките се разтопят, бавно добавете глицерина. Отстранете от котлона и разбъркайте, за да се получи кремообразна текстура. Разбъркайте лавандуловото масло. Съхранявайте готовия крем на хладно място.
А знаете ли, че? Скорошни открития:
Мастните киселини в кокосовото олио повишават концентрацията на кетони в кръвта, което предотвратява появата на болестта на Алцхаймер. Болестта на Алцхаймер е най-честата причина за деменция в световен мащаб и се среща предимно при възрастни хора.
Кокосовото масло е подходящо за кулинарна употреба поради здравословното си съдържание на мазнини. Т..
Маслото от карите съдържа олеинова киселина (40-60%), стеаринова киселина (20-50%), линолова киселин..
Понеделник - четвъртък 8.00 - 16.00 ч
Петък 8.00 - 14.00 ч
Възможност за плащане с карта. Гарантирана защита на личните данни чрез SSL криптиране.
Възможност за плащане с карта. Гарантирана защита на личните данни чрез SSL криптиране.