Статии и енциклопедии

Кремообразен кокосов пай

Кремообразен кокосов пай

Кремообразен кокосов пай

Кремообразният кокосов пай ще ви изненада приятно, защото е толкова възхитителен на вкус, че ще ви се иска да хапнете още. Вижте тази вкусна рецепта!

Описание

Здравейте, имате ли желание да си направите страхотен десерт с мек и кремообразен вкус?

Този кремообразен кокосов пай е не само здравословен, но и подходящ за всички. Вкусът му ще ви завладее, освен това не е тежък за храносмилателния тракт.

 

ОСНОВА НА ПАЯ:
- ¼ чаша пекани
- ½ чаша фъстъчено брашно
- половин супена лъжица мед
- 3 супени лъжици разтопено кокосово масло


ШОКОЛАДОВ СЛОЙ (първи слой):
- 6 супени лъжици шоколадови капки
- 1 супена лъжица + 1 чаена лъжичка сметана или кокосово мляко

КОКОСОВ КРЕМ* - СЛОЙ (втори слой):
- 1 консерва кокосово мляко
- 1 голямо яйце
- 3 супени лъжици нишесте
- 3 супени лъжици мед
- половин чаена лъжичка ванилова есенция
- 200 грама кокосово брашно
- щипка сол

*КОКОСОВ КРЕМ - как се приготвя?
- Оставете консервата с кокосово мляко и кокосовото брашно във фризера за една нощ.


НАЧИН НА ПРОГОТВЯНЕ

БЛАТ:

- Загрейте фурната на 180°C. Подгответе тава за печене с хартия за печене.
- В голяма купа смесете пеканите, фъстъченото брашно, кокосовото масло и меда.
- Притиснете сместа като първи слой върху тавата за печене и печете за около 10 минути, докато краищата и горната част хубаво покафенеят.


ШОКОЛАДОВ СЛОЙ:

- Разтопете шоколадовите капки на водна баня.
- След като шоколадът се разтопи, смесете го със сладката сметана/кокосовото мляко.
- Разпределете шоколада равномерно върху блата и приберете във фризера.

КОКОСОВ КРЕМ (СЛОЙ):

- Смесете кокосовото мляко, яйцето, нишестето, меда и солта в тенджера. Разбърквайте бавно на среден огън, докато се получи фина текстура. Изключете котлона и оставете да престои поне 5 минути. Разбъркайте кокосовото брашно и ваниловата есенция. Оставете да престои още 20 минути.
- Разпределете охладената смес равномерно върху шоколадовия слой и оставете във фризера за толкова време, колкото е необходимо, за да се стегне кокосовият крем.