Идея за бърз обяд
Бързо, вкусно, здравословно! Направете пържоли, които са още по-добри от обичайните, със съставки, к..
Този уебсайт използва бисквитки, за удобство на потребителите и за предоставяне на съдържание. Някои от тях са нужни за правилното функциониране на сайта, а други не са задължителни. Повече информация
Солта се използва като естествен овкусител от хиляди години и е от съществено значение за нашето съществуване. Факт е, че не всяка сол е "добра сол". Има голяма разлика между преработената трапезна сол и морската сол.
Описание
Солта се използва като естествен овкусител от хиляди години и е от съществено значение за нашето съществуване. Факт е, че не всяка сол е "добра сол". Има голяма разлика между преработената трапезна сол и морската сол.
Трапезната сол се произвежда чрез нагряване на естествената сол, при което се променя химическият състав - в този случай се унищожават всички положителни свойства на солта. В края на обработката трапезната сол съдържа 97,5 % натриев хлорид и 2,5 % от следните съставки:
химикали против слепване,
йод,
натриев глутамат и/или бяла захар за стабилизиране на йода,
алуминиеви деривати.
Поради това тя е един вид "фалшива" сол, която създава риск от сърдечносъдови и хронични заболявания. Тъй като солта е йодирана, тя може да причини необичайно увеличение на щитовидната жлеза.
Пълната противоположност на преработената сол е натуралната морска сол, която съдържа:
60 минерала, които ни поддържат хидратирани,
достатъчни количества натрий за балансиране на съотношението калий/натрий,
мощни електролити като магнезий,
микроелементи, които са необходими за правилното функциониране на надбъбречните жлези, имунната система и щитовидната жлеза,
храносмилателни ензими, които помагат на организма да усвоява повече хранителни вещества от храната, която приемаме.
Хималайска сол
Хималайската сол е една от най-чистите соли на планетата. Смята се, че е съставена от изсушените останки на първичното море. Известна е като "розово злато" заради красивия си полупрозрачен розов цвят. Тя съдържа всички 84 елемента, които се намират също в организма, и може да ни помогне при много здравословни проблеми:
регулира кръвното налягане,
грижи се за кръвоносни съдове,
повишава либидото,
подобрява съня,
подобрява здравината на костите,
предотвратява мускулните крампи,ь
подпомага здравето на синусите,
поддържа здравето на дихателните пътища,
подпомага производството на хидроенергия в клетките на тялото,
намалява появата на признаци на стареене,
подпомага здравословния рН баланс в клетките на тялото,
регулира съдържанието на вода в организма.
Келтска сол
Келтската сол е сравнима с хималайската сол. Тя е сивкава на цвят. Произвежда се по 2 000-годишен келтски метод - солните полета се покриват с естествен слой глина и пясък. С умело докосване занаятчиите ръчно изгребват солните кристали, за да запазят баланса на елементите. Келтската сол има много лечебни свойства:
алкализира организма,
регулира нивата на кръвната захар,
отстранява слузта от организма,
подобрява имунната функция,
увеличава енергията,
подобрява мозъчната функция,
осигурява правилен електролитен баланс,
осигурява здравословен сън,
предотвратява мускулни крампи,
регулира сърдечния ритъм и кръвното налягане.
Бързо, вкусно, здравословно! Направете пържоли, които са още по-добри от обичайните, със съставки, к..
Хималайската сол е една от най-чистите и здравословни соли в света. Знаете ли, че можете да я използ..
Понеделник - четвъртък 8.00 - 16.00 ч
Петък 8.00 - 14.00 ч
Възможност за плащане с карта. Гарантирана защита на личните данни чрез SSL криптиране.
Възможност за плащане с карта. Гарантирана защита на личните данни чрез SSL криптиране.