Естествена напитка за отслабване
Хората, които консумират повече витамин С по време на диета, комбинирана с физически упражнения, изг..
Този уебсайт използва бисквитки, за удобство на потребителите и за предоставяне на съдържание. Някои от тях са нужни за правилното функциониране на сайта, а други не са задължителни. Повече информация
Домашно приготвената Nutella е здравословна и чудесна закуска за всеки ден. Вижте тази лесна рецепта се поглезете.
Описание
Времето винаги е подходящо за нещо сладко! Обичате ли Nutella? Нямаме предвид 500-грамовата от супермаркета, а домашна, направена в уюта на дома ви. Тя има лесни съставки, които (почти) със сигурност можете да намерите в кухненските си шкафове.
Препоръчваме тази Нутела, защото освен супер вкусна е и здравословна, което е важно, особено за тези, които се грижат за физическата си форма.
Предимствата на това шоколадово изкушение са, че се маже лесно, не е сухо и, разбира се, да не забравяме, че е идеално за хапване дори просто с лъжица.
За здравословна домашна Нутела се нуждаете от:
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Загрейте фурната на 350° градуса. Добре разпределете лешниците на един слой върху тава за печене и печете 12-15 минути, ако са сурови, или 8-10 минути*, ако са предварително изпечени. Те трябва да се пекат достатъчно дълго, за да се нагрее естественото им масло и да се улесни отстраняването на люспите им, което трябва да се направи, след като изстинат. След това поставете печените лешници в голяма кухненска кърпа и ги разтъркайте, за да отстраните люспите им. Защо това е важно? Защото това само ще придаде на вашата Nutella по-кремообразна текстура.
Когато прецените, че лешниците са достатъчно обелени, поставете ги в кухненски робот или блендер и ги смелете на ниска степен за около 10 минути. Можете да спрете междувременно, ако залепнат за страните на съда. Докато лешниците са в блендера, загрейте шоколада и какаото в микровълновата фурна за 30 секунди. Ако не разполагате с микровълнова, можете да използвате традиционния метод и да разтопите на пара (водна баня). Когато лешниците са се превърнали в достатъчно кремообразни и гладка маса, добавете разтопения шоколад, морската сол и ваниловата есенция. Дръжте блендера включен. Подсладете по желание. Важно е да добавяте подсладителя (меда или кленовия сироп) постепенно, тъй като може да повлияе на консистенцията.
Когато процесът приключи, съхранявайте сместа в стъклен контейнер или буркан. Използвайте в рамките на три седмици или един ден в зависимост от апетите ви за сладко :).
Пожелаваме ви сладък ден!
Хората, които консумират повече витамин С по време на диета, комбинирана с физически упражнения, изг..
Познавате ли храните, които помагат в борбата с излишните мазнини? Ако не, научите за тях в тази инт..
Понеделник - четвъртък 8.00 - 16.00 ч
Петък 8.00 - 14.00 ч
Възможност за плащане с карта. Гарантирана защита на личните данни чрез SSL криптиране.
Възможност за плащане с карта. Гарантирана защита на личните данни чрез SSL криптиране.