е празна!
Този уебсайт използва бисквитки, за удобство на потребителите и за предоставяне на съдържание. Някои от тях са нужни за правилното функциониране на сайта, а други не са задължителни. Повече информация
Глухарчето (Taraxacum officinale) е многогодишно растение, което се среща по ливадите в България. Разпознаваме го по назъбените и продълговати листа със стабла пълни с млечно бял сок, цветовете му са жълти, а след като прецъфти се образува пухкав цвят, с който децата обичат да си играят.
Традиционалният начин за приготвянето на глухарчето е салата, но познати са също чай от глухарче и сироп от глухарче. Консумацията му се препоръчва най-вече през пролетта. Чаят от глухарче има уникален, специфичен и интензивен вкус, който би зарадвал всяко небце и би разглезил душата и тялото.
Корените от глухарче имат пребиотично действие, с което допринасят за правилното храносмилане.
Ползи от употребата на чай глухарче с лимонена трева:
Начин на употреба: Залийте с 350 мл. гореща вода пакетче от чая и оставете да се запари за 8-10 минути. Препоръчва се по 1 чаша 3 пъти на ден. За приготвянето на качествен винаги използвайте ново пакетче от чая.
Съставки: лимонена трева 30 %, изсушена ябълка, глухарче - растение 15 %, шипка, листа от къпина, корени от глухарче 5 %, корен от синя жлъчка, аромати, изсушени кори от портокал и лимон.
Съдържание: 15 филтър пакетчета по 2 г
Нето количество: 30 г
Внимание: Чаят не е заместител на балансираното и разнообразно хранене. Съхранявайте на сухо.
Понеделник - четвъртък 8.00 - 16.00 ч
Петък 8.00 - 14.00 ч
Възможност за плащане с карта. Гарантирана защита на личните данни чрез SSL криптиране.
Възможност за плащане с карта. Гарантирана защита на личните данни чрез SSL криптиране.