20 признака на рак, които обикновено пренебрегваме!
Ракът е едно от най-разпространените заболявания в днешно време. Вижте 20-те типични признака за рак..
Този уебсайт използва бисквитки, за удобство на потребителите и за предоставяне на съдържание. Някои от тях са нужни за правилното функциониране на сайта, а други не са задължителни. Повече информация
Запознати ли сте вече с гъбата Чага? Знаете ли, че тя е отлично средство за укрепване на имунната система, защитава кръвоносните съдове и е антибактериална? Проверете!
Описание
Чага - суперхраната, която укрепва имунната ви система!
Чага (Inonotus obliquus) е гъба, която обикновено расте по брезите в по-студен климат. На пръв поглед тя не е много привлекателна; всъщност изобщо не прилича на гъба. Има тъмна, напукана външна част и кафявожълта вътрешност.
От векове насам на Изток се използва за приготвяне на чай. Напоследък гъбата става все по-популярна и на Запад, където много гурута признават нейните ползите за здравето.
Подпомага имунната система
Чага съдържа бета D-глюкани, които регулират реакцията на имунната система. Те също така я забавят, когато е необходимо. Освен това активират имунните клетки, отговорни за борбата с рака.
Защитава кръвоносните съдове
Чага подпомага функцията на кръвоносните съдове, което е особено полезно за диабетици, пациенти с невропатия и други болки.
Подпомага здравето на храносмилателната система
Здравето на храносмилателната система е свързано с функционирането на имунната система. Повечето язви, причинени от бактерии като Helicobacter pylori, изискват добре функционираща имунна система, за да се излекуват.
Нормализира кръвното налягане и холестерола
Бетулиновите киселини в гъбите чага са в състояние да разграждат LDL холестерола в кръвта.
Антибактериално действие
Проучване установява, че гъбата чага има антимикробно действие.
Предотвратява оксидативния стрес
В проучването клетките, третирани с екстракт от гъба чага, са претърпели по-малко окислително увреждане в сравнение с други клетки.
Антивирусни свойства
Антиоксидантни свойства
Чага в сравнение с други суперхрани
Киноа / Чага
Киноата е източник на флавоноиди, витамини и антиоксиданти. Тя помага при сърдечни и дихателни проблеми и предпазва клетките от свободните радикали. Чага съдържа по-голямо количество антиоксиданти.
Годжи бери / Чага
Годжи бери е с високо съдържание на полизахариди. Основният полизахарид, който съдържат, е пектин. Източникът на полизахариди в чага е хитинът. Съвременната диета е с високо съдържание на пектин и ниско или изключително ниско съдържание на хитин.
Авокадо / Чага
Авокадото съдържа фолиева киселина и витамин D, които понижават холестерола и укрепват здравето на сърцето. Бета D-глюканите в чага подобряват нивата на холестерола.
Къде можем да ги намерим?
Гъбите чага се срещат в дивата природа главно по брезите в Европа, Русия, Корея, Канада и САЩ. Брезите трябва да са на възраст над 40 години.
Приготвяне на чай от чага
Начупете чагата на парчета от около 10 г. Смелете едно парче в кафемелачка и отмерете 2 чаени лъжички. Сложете ги във филтър за чай и ги залейте с 400 мл вряла вода. Изчакайте 5 минути. Можете да подсладите чая с мед.
Ракът е едно от най-разпространените заболявания в днешно време. Вижте 20-те типични признака за рак..
Чревният тракт е центърът на всички проблеми. Ако усвояването не работи правилно, не се произвежда д..
Понеделник - четвъртък 8.00 - 16.00 ч
Петък 8.00 - 14.00 ч
Възможност за плащане с карта. Гарантирана защита на личните данни чрез SSL криптиране.
Възможност за плащане с карта. Гарантирана защита на личните данни чрез SSL криптиране.