е празна!
Този уебсайт използва бисквитки, за удобство на потребителите и за предоставяне на съдържание. Някои от тях са нужни за правилното функциониране на сайта, а други не са задължителни. Повече информация
Подправките придават приятен вкус на ястията и са в основата на аюрведичната кухня. В Аюрведа те се свързват с балансирането на шестте вкуса и баланса на дошите. Дошите (вата, питта и кафа) са аюрведични принципи, които нямат еквивалент в съвременната наука.
Кимионът или ориенталският кимион са една от най-важните подправки в индийската и аюрведичната кухня, наред с кориандъра, джинджифила и куркумата. Често се използва в къри на прах, напитки, кисело мляко, салати (raita) и туршии.
Внимание! Кимът (Carum carvi) не е една и съща подправка с ориенталският кимион (Cuminum cyminum) - името им е сходно, но ориенталският кимион има съвсем различен вкус. Някои наричат кимиона още римски кимион.
Съставки: кимион*, цял
Произход: Индия
Нетно количество: 25 г
Внимание: този продукт не е заместител на балансираното, разнообразно хранене и здравословния начин на живот. Съхранявайте на хладно и сухо място. Пазете от пряка слънчева светлина.
Понеделник - четвъртък 8.00 - 16.00 ч
Петък 8.00 - 14.00 ч
Възможност за плащане с карта. Гарантирана защита на личните данни чрез SSL криптиране.
Възможност за плащане с карта. Гарантирана защита на личните данни чрез SSL криптиране.