FutuNatura

3x Черна хималайска сол, фино смляна

Съдържание: общо 750 г
22.79 лв. 29.97 лв.
Номер на продукта: KM238
-+

Или позвънете и поръчайте на: 02 492 84 59

  • Продуктът е в наличност
  • Изпраща се днес!
Кредит
При поръчка получавате 0.57 лв.
Ползи
Безплатна доставка над 79 лв
Подарък при поръчка над 100 лв
Начини за плащане
paymentsНачини за плащане
Цена на доставката
Econt, Sameday

Информация за продукта

Относно продукта Ползване Съставки Предупреждения
  • Относно продукта

    Черна хималайска сол или Кала Намак – натурална и без добавки.

     

    Хималайската сол е естествена каменна или минерална сол, добита от солни пещери или мини в областите на Пакистан и Индия, разположени в подножието на Хималаите. Солта се добива ръчно и след това обикновено се смила или оформя в кристали с различни размери.

    За разлика от морската сол, тази сол не се образува "за една нощ" - тя е резултат от дълъг процес на изпаряване на морската вода, протекъл преди милиони години. По времето, когато районът на днешните Хималаи е бил покрит от древен океан, минералите от почвата и скалите са били концентрирани в солни отлагания поради слънчевата топлина, които след това са били погребани под слоеве седименти и скали. Поради натиска на тектонските движения, тези отлагания се придвижват към повърхността, където са изложени на ерозия и изветряне, и в същото време стават достъпни за разкопки.

     

    Фино смлян за универсална употреба – за осоляване и придаване на вкус на ястия.

     

    Черната хималайска сол се нарича още Kala Namak на хинди, което означава "черна сол". Името си получава заради цвета на кристалите, които са разнообразно оцветени – от сивобели, черни до червеникавокафяви. Характеризира се и със сярна миризма, напомняща на пържено яйце, което го прави толкова популярен в индийската кухня и ястията с трюфели.

    Черната хималайска сол FutuNatura е фино смляна и не съдържа добавки. Предлага изключително универсална употреба – можете да я използвате вместо обикновена готварска сол, за овкусяване на ястия, различни солни смеси и маринати, подходяща е и за приготвяне на солна вана или друга домашна козметика.

     

    Заради специфичния си вкус е популярен в индийската кухня!

     

    Каква е разликата между розовата и черната хималайска сол?

    Освен по цвета, който се дължи на различното минерално съдържание, те се различават и по вкус и мирис – розовото има по-мек и деликатен вкус, докато черното има по-интензивен вкус и характерен мирис на сяра. И двете се добиват по един и същи начин и от едни и същи мини.

     

    Комплектът съдържа:  3x Черна хималайска сол, фино смляна, 250 г (общо 750 г).

    Старата цена е цената, на която бихте закупили всички 3 продукта поотделно на редовни цени.

  • Ползване

    Препоръчителна употреба: Хималайската сол може да се използва във всякакви ястия, точно както обикновената готварска сол. Работи чудесно и за домашна козметика.

  • Съставки

    Състав: черна хималайска сол, фино смляна.

    Произход: Пакистан

    Нето количество: 3 x 250 г = 750 г

  • Предупреждения

    Внимание: Да се ​​съхранява на сухо и тъмно място, защитено от пряка слънчева светлина.

Fino mleta črna himalajska sol
3x Черна хималайска сол, фино смляна
22.79 лв.
29.97 лв.
-+