Статии и енциклопедии

LCHF скариди по тоскански

LCHF скариди по тоскански

LCHF скариди по тоскански

LCHF скаридите по тоскански ще ви пренесат директно в слънчева Тоскана. Това е наистина лесна и вкусна рецепта! Вижте рецептата за приготвяне на LCHF скариди по тоскански.

Описание

LCHF скариди по тоскански


Хранителна стойност:

Въглехидрати: 8% (13 г),
Фибри: 4 г
Мазнини: 67% (47 г),
Протеин: 25% (39 г),
Калории: 639 kcal


Съставки:

  • 50 г масло,
  • 1 глава лук, нарязан
  • 2 скилидки чесън, нарязани на дребно
  • 400 г скариди,
  • 1 чаша сладка сметана,
  • 3 с.л. бяло вино,
  • 20 г домати,
  • 1 с.л. италианска подправка,
  • 2 с.л. пресен магданоз,
  • 2/3 чаша пармезан, настърган
  • 80 г млад спанак,
  • малко аспержи.


Начин на приготвяне:

  1. В голям тиган запържете лука в маслото до златисто и след това добавете чесъна.
  2. Добавете скаридите и ги запържете от двете страни (трябва да са розови, а не прозрачни) - не прекалявайте, за да не станат "гумени" и сухи.
  3. Извадете скаридите от тигана.
  4. В тигана с лука добавете сладката сметана, бялото вино, доматите и подправките. Добавете пармезана и намалете температурата, но изчакайте да се получи кремообразна текстура.
  5. Добавете магданоза, спанака и скаридите.
  6. Докато приготвяте скаридите, почистете и нарежете аспержите на не много големи парчета, след което ги сварете в подсолена вода или на пара. Накрая поднесете заедно със скаридите.