Статии и енциклопедии

LCHF шоколадова торта

LCHF шоколадова торта

LCHF шоколадова торта

LCHF шоколадова торта за всички любители на сладкото, които не могат да устоят на шоколада. Здравословна версия на шоколадова торта, която е подходяща за всеки. Вижте рецептата за приготвяне на LCHF шоколадова торта.

Описание

LCHF шоколадова торта 


Хранителна стойност:

Въглехидрати: 13% (6 г)
Фибри: 2 г
Мазнини: 80% (16 г)
Протеин: 7% (3 г)
Kcal: 181 kcal


Съставки:

  • 255 г черен шоколад с минимум 70% какао,
  • 480 г масло,
  • 5 яйца,
  • 1 щипка сол,
  • 1 ч.л. екстракт от ванилия.

 

Начин на приготвяне:

  1. Загрейте фурната на 160°C.
  2. Намажете тавата за печене с краве или кокосово масло.
  3. Натрошете шоколадът на ситно и нарежете маслото на малки парченца. Разтопете ги на водна баня (не забравяйте да разбърквате често).
  4. Разделете яйцата на белтъци и жълтъци. Посолете белтъците и ги разбийте. Оставете настрана.
  5. Добавете екстракт от ванилия към жълтъците и разбъркайте добре.
  6. Изсипете шоколада и маслото в жълтъците и разбъркайте добре, след което изсипете всичко в белтъците. Смесете внимателно.
  7. Изсипете сместа във формата за печене и печете 15 минути.