Статии и енциклопедии

LCHF пиле по индийски

LCHF пиле по индийски

LCHF пиле по индийски

LCHF пилето по индийски е още едно от вкусните ястия сред LCHF рецептите ни. Вижте рецептата за приготвяне на LCHF пиле по индийски .

Описание

LCHF пиле по индийски 


Хранителна стойност:
Въглехидрати: 5% (7 г)
Фибри: 3 г
Мазнини: 79% (52 г)
Протеин: 16% (24 г)
Калории: 592 kcal


Съставки:

  • 1,8 кг пилешки бутчета без кости,
  • ¾ чаша сладка сметана,
  • 1 домат,
  • 1 глава лук,
  • 2 с.л. пресен джинджифил,
  • 2 скилидки чесън,
  • 1 с.л. доматено пюре,
  • ½ с.л. кориандър,
  • ½ с.л. чили на прах,
  • 1 ч.л. сол,
  • 80 г масло.

 

  • За печения карфиол (гарнитура):
  • 1 кг карфиол,
  • ½ ч.л. куркума,
  • ½ с.л. семена от кориандър,
  • ½ ч.л. сол,
  • ¼ ч.л. смлян черен пипер,
  • 50 г масло.

 

Начин на приготвяне:

  1. Нарежете пилешките бутчета на хапки.
  2. Сложете сметаната, доматите, лука, джинджифила, на дребно нарязания чесън и доматеното пюре в кухненски робот и разбъркайте добре всички съставки.
  3. Мариновайте пилето в приготвената маса поне за 20 минути (ако е възможно, мариновайте го в хладилника).
  4. Сложете голям тиган на котлона, като температурата трябва да е средно висока. Добавя се една трета от маслото, върху което бързо се запържват парченцата пиле, които трябва да станат златисти. След това добавете останалото масло и посолете на вкус.
  5. За да приготвите печения карфиол, загрейте фурната на 200°C. Нарежете карфиола на дребно, сложете го в тава и го поръсете с маслото и подправките.
  6. Печете във фурната за 15 минути.