Статии и енциклопедии

LCHF "пицети" от патладжан

LCHF "пицети" от патладжан

LCHF "пицети" от патладжан

LCHF "пицетите" от патладжан са истински специалитет, който можете да сервирате дори на своите гости. Забравете класическата пица. Вижте рецептата за приготвяне на LCHF пица от патладжани.

Описание

LCHF "пицети" от патладжан


Хранителна стойност:

Въглехидрати: 8% (13 г)
Фибри 9 г
Мазнини: 69% (51 г)
Протеин: 23% (38 г)
Калории: 691 kcal


Съставки:

  • 2 патладжана,
  • 1/3 чаша зехтин,
  • 2 скилидки чесън,
  • 1 глава лук,
  • 300 г телешка кайма,
  • 200 г доматен сос,
  • 1 ч.л. сол,
  • ½ ч.л. черен пипер,
  • ½ ч.л. канела (по желание),
  • 200 г жълто сирене,
  • 4 с.л. нарязан пресен риган.


Начин на приготвяне:

  1. Нарежете патладжаните на кръгчета (филиите не трябва да са по-дебели от 1 см). Намажете двете страни на всяко парче патладжан със зехтин, след което ги поставете върху хартия за печене, която предварително сме приготвили върху тавата за печене.
  2. Печете около 20 минути - патладжанът трябва леко да покафенее.
  3. В останалия зехтин запържете чесъна и лука за поне 3-4 минути.
  4. Добавете телешкото месо, което трябва да се изпече до готовност, както и доматения сос, подправете всичко със сол и черен пипер, след което гответе още 10 минути.
  5. Извадете филийките патладжан от фурната и върху всяка разпределете каймата. Всяка филийка поръсете с жълто сирене и риган. Върнете филийките във фурната, докато сиренето се разтопи.
  6. Сервирайте със зелена салата, овкусена със зехтин.

 

Съвет: 

Можете да добавите пресен босилек и дори магданоз.