Статии и енциклопедии

LCHF гъбена супа

LCHF гъбена супа

LCHF гъбена супа

LCHF гъбена супа ще зарадва всички любители на класическите гъбени супи. Освен всичко друго съдържа и препечени резени прошуто! Вижте рецептата за приготвяне на LCHF гъбена супа.

Описание

LCHF гъбена супа


Хранителна стойност:
Въглехидрати: 5% (11 г)
Фибри: 2 г
Мазнини: 89% (95 г)
Протеин: 6% (15 г)
Калории: 960 kcal


Съставки:

  • 85 г прошуто,
  • 1 глава лук,
  • 400 г гъби,
  • 100 г масло,
  • 1 ч.л. сушена мащерка,
  • 1 ч.л. морска сол,
  • ¼ ч.л. смлян черен пипер,
  • 1/3 чаша сухо бяло вино,
  • 200 г крема сирене,
  • 2 чаши вода,
  • 4 жълтъка,
  • 1 чаша сладка сметана.
    За олото от магданоз:
  • ½ чаша зехтин,
  • малко пресен магданоз,
  • сол и черен пипер.

 

Начин да приготвяне:

  1. Загрейте фурната на 150°C и поставете в нея тънки резени прошуто върху тава за печене. Докато съхнат ги обръщаме няколко пъти. Сушенето отнема около 30 минути.
  2. Запържете лука и гъбите в маслото. Подправете със сол, черен пипер и мащерка.
  3. Добавете сиренето, водата и виното. Разбъркайте и оставете да заври, след което намалете температурата и варете още 15 минути.
  4. Разбъркайте сметаната, към която добавете и жълтъците.
  5. Добавете олиото, магданоза, солта и черния пипер.
  6. Преди сервиране супата се гарнира с лъжица магданозено олио.
  7. Съвет: Можете също да използвате лимонов сок вместо вино.