Статии и енциклопедии

LCHF боровинков сладолед

LCHF боровинков сладолед

LCHF боровинков сладолед

LCHF боровинковият сладолед е чудесен десерт за разхлаждане в горещите летни дни. Ако харесвате боровинки, ще го обикнете! Вижте рецептата за приготвяне на LCHF боровинков сладолед.

Описание

LCHF боровинков сладолед


Хранителна стойност:

  • Въглехидрати: 7% (6 г)
  • Фибри: 1 г
  • Мазнини: 87% (31 г)
  • Протеин: 6% (5 г)
  • Калории: 317 kcal

 

Съставки:

  • 1 чаша сладка сметана,
  • 3 жълтъка,
  • 1 с.л. еритритол,
  • ½ ч.л. ванилов екстракт,
  • ½ ч.л. кардамон,
  • ½ лимон (само кората),
  • 200 г сирене маскарпоне,
  • 170 г замразени боровинки.

 

Начин на приготвяне:

  1. Извадете боровинките от фризера. Разбийте сметаната.
  2. Разбийте жълтъците. Добавете еритритола, ваниловия екстракт, кардамона и лимоновата кора. Разбъркайте с миксер.
  3. Смесете маскарпонето с жълтъците и добавете разбитата сметана.
  4. Добавете боровинките към сместа. Разбърквайте през цялото време, след което поставете съда във фризера.
  5. Разбърквайте сладоледа на всеки 15 минути, докато се оформи напълно (приблизително 1-1,5 часа).
  6. Съвет: Вместо боровинки могат да се добавят малини, тъй като съдържат по-малко въглехидрати. Маскарпонето може да се замени с крема сирене или рикота.